30. MAR 2015

Špaldová pizza

Špalda je jednou z najzdravších obilnín.

Čas prípravy: menej ako 2 hodiny
Doba varenia: menej ako 20 minút

Suroviny na 10 porcií: 

Na prípravu základu:

  • 250 g špaldovej múky
  • 180 ml vody
  • 3 PL extra panenského olivového oleja
  • ½ ČL soli
  • 5 g organického sušeného droždia

Na prípravu paradajkovej omáčky:

  • 250 g paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ cibule
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ, korenie

Na prípravu topingu z kozieho syra:  

  • 100 g kozieho syra
  • 200 g gréckeho jogurtu
  • 1 ČL sušeného oregána
  • rukola na ozdobu
  • soľ, korenie

Na prípravu topingu z baklažánu a syra feta:  

  • ½ baklažánu
  • 100 g syra feta
  • rozmarín

Na prípravu vegetariánskeho paradajkového topingu: 

  • 5 cherry paradajok
  • 5 čiernych olív
  • rukola na ozdobu

Na prípravu topingu z byvolej mozarelly:

  • ½ byvolej mozarelly (Mozzarella di bufala)
  • 4 cherry paradajky

Na prípravu vegetariánskeho špenátového topingu:

  • 50 g špenátu
  • 5 čiernych olív
  • 20 g cukety
  • 20 g mrkvy

Príprava:

Na prípravu základu (pizzového cesta) zmiešame vo veľkej mise droždie, špaldovú múku a soľ. V ďalšej mise zmiešame teplú vodu, extra panenský olivový olej. V mise s múkou a droždím urobíme v strede jamku a nalejeme do nej vodu zmiešanú s olivovým olejom. Všetko spolu premiešame a vyklopíme na pomúčenú dosku, kde cesto miesime ešte 5-10 minút dovtedy, kým nebude hladké a vláčne na dotyk, ak je potrebné, pridáme trochu múky.

Medzitým si pripravíme omáčku. Všetky suroviny na omáčku vymiešame v mixéri a omáčka je hotová.

Pizzové cesto si rozdelíme na 10 častí, z každej časti vytvoríme guličku a umiestnime na plech na pečenie, ktorý sme vystlali papierom. Potom každú guličku rozvaľkáme  na tenšie kruhové cesto. Každé cesto potrieme paradajkovou omáčkou a navrch poukladáme ingrediencie podľa nášho výberu. Naše mini pizze pečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 300 °C.  

Odporúčame prečítať: Pizza trochu inak 


Autor článku

Superfitmonkey

Alesya Volpi Radkovska

Alesya Volpi sa narodila na Ukrajine a už v štyroch rokoch začala navštevovať svoje prvé hodiny tanca. Nikdy neostala len pri jednom tanečnom štýle, ale snažila sa zdokonaľovať v rôznych tanečných štýloch: moderný tanec, hip-hop, dancehall, reggae ton, balet a nakoniec twerk. S cieľom vytvoriť dokonale vyvážený životný štýl pre každú ženu, Alesya cestovala po celom svete aby študovala rôzne formy životných štýlov a zistila, čo funguje najlepšie pre ženy rôznych národností. V súčastnosti je Alesya profesionálnou choreografkou, fitness inštruktorkou a odborníčkou na výživu. Žije na Slovensku so svojím manželom a dvojročným synom. V roku 2015 Alesya vytvorila nový sexy a stimulujúci tanečný fitness životný štýl - GLAMNESS.

https://glamness.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špaldová pizza

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.