21. SEP 2014

Socca alias cícerová placka

Socca je z cícerovej múky a fantastické na nej je, že je vhodná aj pre celiatikov. Môže sa použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok, ale mi si z nej najrašej robíme placky zvané socca.

 

Odporúčame prečítať: Kvalitné zdroje bielkovín, ktoré nesmú chýbať v jedálničku športovca

Doba prípravy: cca 15 minút.

Na 4 placky potrebujeme (aj keď záleží podľa toho, aké hrubé ich pripravíme):

  • 150 g cícerovej múky (kúpite v orientálnych alebo bio potravinách)
  • 250 ml vody
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ
  • môžete pridať aj vaše obľúbené bylinky, cibuľu, semiačka, čokoľvek, čo vás napadne

Postup: 

Z uvedených ingrediencií si mixérom, alebo metličkou vymiešame cesto, ktoré by malo byť o niečo hustejšie ako palacinkové. My soccu robíme na panvici a na dostatočnom množstve oleja (z každej strany sa opeká cca 2 minúty), ale dá sa robiť aj v pekáči. Najmä vtedy, ak ju pripravujete pre viacero osôb. Tu však treba opatrne vybrať veľkosť pekáča a množstvo cesta.

Odporúčame prečítať: Placky z červenej kapusty s cícerovou múkou

Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/socca-alias-cicerova-placka/

 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Socca alias cícerová placka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.