8. SEP 2014

Smaccafam di grano saraceno

Tento recept pôvodne pochádza z oblasti Trentina a dôležitou ingredienciou je tu klobása (salsiccia), alebo párok.

Potrebujeme:

  • 4 dcl mlieka
  • 250 g pohánkovej krupice
  • 100 g slaniny 
  • 1 biela cibuľa
  • soľ
  • korenie
  • čerstvú klobásku  3 ks (výborná je salciccia con semi di finocchio: klobáska s feniklovými semienkami alebo korenená grilovacia klobása s chilli podľa chuti). 

Postup:

Na panvici opečieme slaninku, nakrájanú na kocky, spolu s cibuľkou. Mlieko nalejeme do misy a postupne vmiešame doň pohánkovú  krupicu, až vznikne riedke cesto. Do cesta primiešame opečenú slaninku s cibuľkou a nalejeme do vymastenej formy zvyšným  tukom z opečenej slaninky. Naliate cesto by malo byť vysoké asi 2 cm. Na povrch cesta naukladáme hrubšie kolieska klobásky a dáme piecť pri teplote 190 stupňov Celzia asi 40-50 minút, kým  koláč nemá zlatohnedú farbu a klobásky nie sú upečené do chrumkava. K tomu  jedlu sa hodí kyslé mlieko alebo šalát z čerstvej zeleniny.

Odporúčame prečítať: 

Znovuobjavená pohánka

Ako pomáha nášmu zdraviu cibuľa

 

Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2013/03/11/pochutky-z-pohankovej-muky/

 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Smaccafam di grano saraceno

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.