2. JUL 2014

Slivkový lekvár z vlastnej kuchyne

Predstavujete si občas aj vy, že by bolo úžasné, keby sa dal kúsok leta zakonzervovať a v novembri, alebo v januári ho počas tých najsychravejších dní aspoň na chvíľku otvoriť?

Na prípravu približne 8 stredne veľkých pohárov potrebujeme:

  • 4 kg sliviek
  • 1 kg cukru
  • 4 polievkové lyžice jablčného octu

Postup:

Slivky najskôr umyjeme, odstránime z nich kôstky a potom slivky v mixéri alebo mlynčekom zomelieme. Následne pridáme cukor a ocot. Túto slivkovú zmes potom umiestnime do vyššieho plechu (alebo dvoch nižších plechov) a vložíme do predhriatej rúry na 200 stupňov. Keď slivky začnú vrieť, znížime teplotu na 140 stupňov a pečieme ďalej 3,5 až 4 hodiny. Slivky počas pečenia občas (1-2 krát za hodinu) opatrne premiešame. Ešte horúci lekvár naplníme do pohárov, dobre uzatvoríme a môžeme sa začať tešiť na jeho zjedenie.


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Slivkový lekvár z vlastnej kuchyne

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.