7. JAN 2015

Slaný pšenový koláč plnený cuketou a paradajkami

Pre našich predkov bolo pšeno bežnou súčasťou jedálnička a pomaly sa dostáva aj do nášho stravovania. 

Na prípravu 2 slaných koláčov v priemere cca 12 cm potrebujeme:

Na korpus: 

  • 1 hrnček pšena
  • 1 kokosové mlieko
  • soľ
  • čierne korenie
  • sušený cesnak
  • chilli korenie

Na plnku: 

  • 1/2 cukety
  • 2 stredne veľké čerstvé paradajky
  • 4 plátky sušených paradajok
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 balenie mozarelly
  • 2 vajcia
  • soľ
  • 1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu
  • 2 ČL sušenej bazalky
  • 2 hrste čerstvej petržlenovej  vňate
  • čierne korenie
  • chilli korenie
  • červenú papriku na ozdobu

Postup prípravy:

Predhrejeme si rúru na 180 stupňov Celzia. Uvaríme si pšeno v osolenej vode zmiešanej s kokosovým mliekom (podľa návodu). Po uvarení pridáme čierne korenie, sušený cesnak (množstvo podľa vlastnej chuti a chilli korenie). Nakrájame cuketu na kolieska a opečieme ju na olivovom oleji. Osolíme. Jemne vychladené pšeno vtlačíme do tartaletkových formičiek (ideálne tých, ktoré majú vysúvacie dno). Plníme tak, že najprv uložíme čerstvé paradajky nakrájané na kolieska, potom cuketu, ďalej sušené paradajky nakrájané na malé kocky a navrch nakrájanú mozarellu. V miske si vymiešame vajíčka, soľ, strúhaný parmezán, sušenú bazalku, nasekanú petržlenovú vňať, čierne korenie, chilli korenie. Pripravené koláče si zalejeme touto vajíčkovou zmesou a dáme do rúry piecť na 20 minút.

Odporúčame prečítať: Pohánkový bochník s jogurtom


Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-obedy/zeleninove-jedla/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.zdravienatanieri.sk%2Fzdrave-obedy%2Fzeleninove-jedla%2F

Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Slaný pšenový koláč plnený cuketou a paradajkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.