29. APR 2014

Sépiové špagety s plodmi mora

Broňa Horváthová

Sépiové špagety sú ľahké, plody mora sú bohatým zdrojom proteínov a obsahujú minimum tuku. Dajte si ich tak hodinu a pol-dve po tréningu. Aj s pohárom bieleho suchého vínka.

Kde ich zohnať:

Sépiové špagety dostať kúpiť aj u nás, napríklad nedávno som ich videla aj v našich obchodných reťazcoch, takže netreba chodiť do špecializovaných obchodov, ak žiadne vo svojom okolí nemáte.

Plody mora:

Najlepšie sú čerstvé, ale to asi viete. Ak náhodou nežijete v rybárskej dedinke a nechodíte každé ráno s prúteným košíkom na trh, aby ste si od vášho známeho rybára kúpili práve ulovenú chobotnicu, zrejme budete musieť zvoliť inú alternatívu. KVALITNÚ zmes plodov mora, krevety a mušle mám  v mrazničke. Potom je to už naozaj jednoduché, a pretože ich netreba variť, sú hotové za pár minút.

Postup:

Príprava je jednoduchá. Pri rybách a plodoch mora mám najradšej, ak vynikne ich chuť, používam preto veľmi málo ingrediencií. Obvykle stačí cesnak, olej, citrónová šťava a petržlenová vňať. Na olivovom oleji opečiem asi dva strúčiky cesnaku. Pridám plody mora, krevety, mušle a polejem ich citrónovou šťavou. Opekám, olej syčí, kuchyňa sa plní vôňou prímorskej reštaurácie. Prihadzujem uvarené sépiové špagety. Prilievam olivový olej, zohrievam zmes. Prisypem hrstisko petržlenovej vňate. Nalievam vínko. Užívam si svalovicu a psychicky sa pripravujem na ďalší tréning.

Zdroj: http://www.delisssima.com/2013/04/light-vecera-sepiove-spagety-s-plodmi.html


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Sépiové špagety s plodmi mora

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.