1. AUG 2014

Rybie špenátové tofu karbonátky

Špenát a tofu? Výborná kombinácia!

Na prípravu potrebujeme:

  • 100g filetovanej tresky
  • 100g mrazeného listového špenátu
  • 1 červenú papriku
  • 1PL petržlenovej vňate
  • 3 PL kopcovité celozrnnej múky
  • 2 žĺtka
  • 1/2 bieleho tofu prírodného
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • chilli

Postup prípravy:

Rybu nakrájame na úplne malé kúsky. Uvaríme špenát a okoreníme ho. Dáme do misy rybu, špenát, pridáme papriku nakrájanú na kocky, vňať, múku, žĺtka, tofu nakrájané na malé kocky, ochutíme korením a poriadne premiešame, aby vznikla hustá masa. Potom rukami masnými od oleja tvarujeme guľky, z ktorých na rozpálenej panvici s olivovým olejom urobíme placky. Jednoducho ich "obracačkou" pritlačíme o dno. Opečieme a konzumujeme. Ja som si ich dala s čerstvým tofu a zelenými šalátovými listami.

Odporúčame prečítať:

5 faktov, ktoré by ste mali vedieť o sóji

Naša krv prezrádza, ako sa stravovať

Zdroj: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-obedy/masite-jedla/

Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rybie špenátové tofu karbonátky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.