15. JUN 2015

Rizoto s mungo fazuľkami, rukolou a orechmi

Rizoto je vynikajúcim jedlom najmä na obed.

Suroviny na 4 porcie: 

  • 240 g  arborio ryže
  • 30 g  vlašských orechov 
  • 100 g  mungo fazuliek
  • 100 g šalotky
  • 5 g  olivového oleja
  • 10 g masla 
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 100 g rukoly
  • 120 g cherry paradajok
  • 30 g čerstvej petržlenovej vňate
  • 20 g parmezánu
  • soľ, čierne korenie

Príprava:

Mungo fazuľky uvarte podľa návodu v osolenej vode. Sceďte a odložte. Šalotku očistite a nakrájajte nadrobno. V panvici rozohrejte olej, pridajte šalotku a chvíľku restujte, pridajte arborio ryžu a opražte. Podlejte vínom a nechajte to odpariť, mierne osoľte a za stáleho miešania podlievajte trochou vody. Po jej odparení pridajte ďalšiu, až kým nie je ryža hotová. Primiešajte do nej studené maslo a nastrúhaný parmezán a okoreňte. Na záver pridajte varené mungo fazuľky, umytú a osušenú rukolu a cherry paradajky, ktoré ste nakrájali na štvrtinky. Na tanieri ozdobte petržlenovou vňaťou a nasekanými vlašskými orechmi.

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=2490

Ľudia, ktorí čitali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Hubové rizoto so shitake a zeleninouHubové rizoto so shitake a zeleninou

 

 

 

Karfiolové rizoto Karfiolové rizoto

 

 

Kuskusové rizoto s proteínmi Kuskusové rizoto s proteínmi


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rizoto s mungo fazuľkami, rukolou a orechmi

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.