20. MAR 2015

Rizoto s medvedím cesnakom, baby špenátom a avokádom.

Medvedí cesnak začína rásť v marci medzi prvými bylinkami a je treba využiť krátku dobu na jeho zber a použitie v kuchyni. Nájdete ho na okraji lesa, pri potokoch a malých riečkach. V jeho okolí sa šíri príjemná cesnaková vôňa.

Čo budete potrebovať na 2 porcie:

  • 140 g ryže na rizoto (napríklad Arborio)
  • 15 g cesnaku
  • 30 g cibule
  • 100 ml kvalitného bieleho vína
  • 120 g čerstvého medvedieho cesnaku
  • 100 g čerstvého baby špenátu
  • 80 g avokáda
  • 20 g parmezánu
  • soľ
  • 5 ml kvalitného extra panenského olivového oleja
  • 20 g masla

Postup:

Na oleji speníme nakrájaný cesnak a cibuľku, pridáme ryžu na rizoto, restujeme, posolíme a podlejeme bielym vínom. Necháme vyvariť a podlejeme vodou alebo vývarom. Za stáleho miešania pridávame malé množstvá vody, až kým je ryža mäkká. Medvedí cesnak a baby špenát zbavíme stoniek a nasekáme ho nahrubo a vmiešame do hotového rizota. Na záver vmiešajte do rizota kúsok studeného masla, získa tak jemnú hodvábnu konzistenciu. Posypte avokádom, ktoré ste nakrájali na malé kúsky  a nastrúhaným parmezánom.

Výživové hodnoty na 1 porciu:
514 kcal, 64 g sacharidov, 11.4 g bielkovín, 19.8 g tukov

Odporúčame prečítať: Pšenové hody na celý deň

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1383

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rizoto s medvedím cesnakom, baby špenátom a avokádom.

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.