12. JUL 2015

Ríbezľovo-tvarohový koláč s rebarborou

Veľkosť tohto koláča je naozaj XL, robila som ho v hlbokom plechu a váži vyše 2,5 kilogramu. 

Suroviny: 

  • 500 g červených ríbezlí
  • 200 g rebarbory olúpeme a nakrájame na  kúsky dlhé cca 4 cm
  • 250 g masla 82 % živočíšneho a zmäknutého
  • 200 g trstinového cukru
  • 60 g kokosového cukru na posypanie 
  • 7 vajíčok
  • 300 g klasického tvarohu
  • 500 g ricotty
  • 200 g jogurtu bieleho
  • 300 g celozrnnej hrubej špaldovej múky
  • 150 g hladkej špaldovej múky
  • 70 g gaštanovej múky
  • 2 bezfosfátové prášky do pečiva

Príprava:

Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu. Intenzívne vyšľaháme cukor s rozpusteným maslom a vajíčkami na hladký krém. Môžeme použiť aj kuchynský robot a vajíčka postupne do maslovo-cukrového krému zašľahať. Pridáme tvaroh, ricottu a jogurt a vymiešame. Postupne prisypeme múky s práškom do pečiva a vypracujeme hustejšie cesto, avšak mierne tekuté. Na maslom vymastený a hrubou špaldovou múkou vysypaný plech prejeme cesto. Povrch rovnomerne rozotrieme a navrstvíme naň  husto ríbezle a reborboru. Rebarboru môžeme poukladať do kociek, aby sa koláč lepšie krájal. Ríbezle posypeme kokosovým cukrom. Dáme piecť do teplovzdušnej rúry  pri teplote 180 stupňov na 50 minút. Koláč po upečení necháme vychladnúť cca 1 hodinu a krájame na kocky.

Zdroj receptu: horecka.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Celozrnný jablkový koláčik s hrozienkami a orechami poliaty horkou čokoládouCelozrnný jablkový koláčik s hrozienkami a orechami poliaty horkou čokoládou

 

 

 

Čokoládové brownies- raw receptČokoládové brownies

 

 

 

Fitnes bublanina Fitnes bublanina


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Ríbezľovo-tvarohový koláč s rebarborou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.