4. JUL 2015

Rebarborovo-jahodové koláčiky

Červená farba stonky rebarbory prezrádza, že je bohatá na provitamín A a jej kyslosť zasa napovedá o vitamíne C. 

Suroviny:
Cesto:

  • 1 hrnček vlašských orechov
  • 2/3 hrnčeka strúhaného kokosu
  • 1/2 PL medu, alebo iného prírodného sirupu
  • 1 PL kokosového oleja
  • štipka vanilky
  • 1 bielok vyšľahaný na sneh
  • štipka soli

Poleva:

  • 2 väčšie rebarborové stonky, umyté a pokrájané na kúsky
  • 10-12 jahôd, umytých a pokrájaných na kúsky
  • 1 PL medu, alebo iného prírodného sirupu
  • 1 PL kokosového oleja
  • štipka vanilky
  • 1 bielok vyšľahaný na sneh

Postup:

Zapnite si rúru a dajte ju zohriať na 180 °C. Rebarboru a jahody dajte do sklenenej misky, polejte medom, kokosom, vanilkou a dobre premiešajte. Vložte do rúry a dajte piecť na 20-25 minút, alebo kým rebarbora nezmäkne. Kým sa ovocie pečie, tak si v mlynčeku pomeľte orechy. Pomleté orechy dajte do misky, pridajte kokos, med, kokosový olej, vanilku, dobre premiešajte a na záver pridajte sneh z bielka. Mali by ste mať mierne lepkavé cesto. 

Nachystajte si muffinový plech a silikónové, alebo papierové košíčky. Do košíčkov rozdeľte orechovú hmotu. Mne z tohto množstva vyšlo 12 košíčkov. Hmotu pritlačte zospodu a aj po stranách košíčka. 

Uvarenú rebarboru s jahodami dobre premiešajte, rozpučte všetky väčšie kúsky, aby ste získali džemovú konzistenciu a nechajte niekoľko minút vychladnúť. Potom pridajte tuhý sneh z bielka a premiešajte. Lyžicou rozdeľte na košíčky. Pečte asi 25-30 minút.

Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Rebarboro-jahodové ragúRebarboro-jahodové ragú

 

 

 

Jahodovo-rebarborové chutney s levanduľou a tvarohovými nokmi s makomJahodovo-rebarborové chutney s levanduľou a tvarohovými nokmi

 

 

 

Špaldový mrežovník s rebarborou a jahodamiŠpaldový mrežovník s rebarborou a jahodami


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rebarborovo-jahodové koláčiky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.