13. JUL 2014

Rebarboro-jahodové ragú

Rebarbora je zelenina, aj keď si ju často mýlime s ovocím. To preto, lebo kto už by dával zeleninu do sladkých koláčikov! Ale  je to zelenina, ktorá obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a potrebnej vlákniny. Z vitamínov sú to hlavne vitamíny skupiny B (najmä kyselina listová) a z minerálov vápnik, horčík, draslík.

Budete potrebovať:

  • 400 g olúpanej rebarbory
  • 50 g trstinového kryštálového cukru
  • 200 g očistených jahôd
  • 100 g trstinového kryštálového cukru

Postup:

Rebarboru ošúpte a nakrájajte na cca 2 cm dlhé kúsky, zasypte ich v hrnci cukrom a nechajte odstáť cca 30 minút. Jahody očistite a nakrájajte na štvrťky. Hrniec dajte na sporák a pri nízkej teplote rozohrejte rebarboru a môžete pridať ostatný cukor, aby sa rozpustil, po rozohriatí pridajte jahody a opatrne premiešajte. Krátko prevarte, aby sa rebarbora a aj jahody nerozvarili.
Podávajte teplé s pudingom, rôznymi kašami, zmrzlinou, palacinkami. Chutí dobre aj studené.

Ilustračné foto: www.freedigitalphotos.net (rakratchada torsap)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rebarboro-jahodové ragú

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.