4. DEC 2014

Raw koláč zo zázvoru, čaju matcha a kokosového mlieka

Zázvor je na zimné mesiace ako stvorený. Čo poviete na raw koláč? 

Odporúčame prečítať: Čokoládové brownies

Suroviny na 10 porcií:

Základ: 

  • 200 g lieskových orechov
  • 200 g ďatlí
  • 3 PL ovsených vločiek 
  • 2 PL kokosového oleja 

Na prípravu vrstvy z čaju matcha:

  • 400 ml kokosového mlieka 
  • 1 PL čaju matcha (prášok)
  • 3 PL agávového sirupu (prípadne javorový sirup alebo med) 
  • 1 PL agarových vločiek alebo 1 ČL agarového prášku 
  • 35 g zázvoru
  • 1 citrón 

Na prípravu vrstvy z kokosového mlieka: 

  • 400 ml kokosového mlieka 
  • 3 PL agávového sirupu (príp. javorový sirup alebo med) 
  • 1/3 ČL vanilkového prášku 
  • 1 PL agarových vločiek alebo 1 ČL agarového prášku 

Príprava základu:

Lieskové orechy namočíme do vody na cca 5 hodín. Medzitým namočíme do vody ďatle asi na 10 minút. Vodu vylejeme. Lieskové orechy aj ďatle spolu so všetkými ostatnými surovinami, potrebnými na prípravu základu, rozmixujeme v mixéri na hladkú pastu. Pastu rovnomerne rozotrieme na dno tortovej formy, vyrovnáme prstami alebo stierkou a dáme do mrazničky.

Vrstva z čaju matcha: 

Z citróna vyžmýkame šťavu. Zázvor rozmixujeme spolu s citrónovou šťavou. Odložíme bokom. Medzitým vo veľkej mise spolu zmiešame 350 ml kokosového mlieka, agávový sirup a prášok z čaju matcha. Do hrnca nalejeme 50 ml kokosového mlieka a zohrievame na miernom ohni. Keď dosiahne teplotu asi 40°C, pridáme agar a neustále miešame po dobu 10 minút. Po uvarení primiešame vychladenú zmes do zmesi s čajom matcha a dobre vymiešame so všetkými ostatnými ingredienciami. Celú zmes vylejeme na základ a dáme do chladničky odstáť. Keď sa táto vrstva ustáli, môžeme pridať ďalšiu vrstvu. 

Vrstva z kokosového mlieka:

Vo veľkej mise spolu zmiešame 350 ml kokosového mlieka, agávový sirup a vanilkový prášok. Do hrnca nalejeme 50 ml kokosového mlieka a zohrievame na miernom ohni. Keď dosiahne teplotu asi 40°C, pridáme agar a neustále miešame po dobu 10 minút. Potom zmes s agarom pridáme do zmesi kokosového mlieka, agávového sirupu a vanilkového prášku a všetko dôkladne premiešame. Celú zmes vylejeme na základ a dáme do chladničky odstáť. Keď sa táto vrstva ustáli, môžeme pridať ďalšiu vrstvu. 

Ja opakujem proces vrstvenia 4 razy, ale podľa potreby môžete vytvoriť aj ďalšie vrstvy. Nakoniec ešte ozdobíme vrchnú vrstvu koláča kokosovými vločkami. Cez noc necháme koláč v chladničke. 

Odporúčame prečítať: Jablková raw torta


Autor článku

Superfitmonkey

Alesya Volpi Radkovska

Alesya Volpi sa narodila na Ukrajine a už v štyroch rokoch začala navštevovať svoje prvé hodiny tanca. Nikdy neostala len pri jednom tanečnom štýle, ale snažila sa zdokonaľovať v rôznych tanečných štýloch: moderný tanec, hip-hop, dancehall, reggae ton, balet a nakoniec twerk. S cieľom vytvoriť dokonale vyvážený životný štýl pre každú ženu, Alesya cestovala po celom svete aby študovala rôzne formy životných štýlov a zistila, čo funguje najlepšie pre ženy rôznych národností. V súčastnosti je Alesya profesionálnou choreografkou, fitness inštruktorkou a odborníčkou na výživu. Žije na Slovensku so svojím manželom a dvojročným synom. V roku 2015 Alesya vytvorila nový sexy a stimulujúci tanečný fitness životný štýl - GLAMNESS.

https://glamness.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Raw koláč zo zázvoru, čaju matcha a kokosového mlieka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.