3. DEC 2014

Raňajkový pohánkovo-banánový chlebík

Tento chlebík je stvorený na raňajky. Je bez laktózy, lepku, vajíčok i bez cukru. 

Odporúčame prečítať: Pochúťky z pohánkovej múky

Suroviny na 10 porcií:

  • 3 zrelé banány
  • 300 g pohánkovej múky
  • 50 g kokosového oleja
  • 50 g kokosového mlieka
  • 2 PL ľanových semien
  • 2 PL konopných semien
  • 2 PL ovsených vločiek
  • 4 PL medu
  • 5 g prírodného sušeného droždia
  • 1/4 ČL vanilkového prášku

Príprava:

Do mixéra dáme 3 zrelé banány, kokosový olej, kokosové mlieko, med a vanilku. Všetky ingrediencie spolu zmixujeme. V ďalšej mise zmiešame pohánkovú múku, droždie, ľanové semienka, ovsené vločky a konopné semená. Pomaly pridávame túto suchú zmes do zmesi s banánom. Potom ešte raz premiešame v mixéri. Keď sú všetky ingrediencie dobre zmiešané, dáme cesto na plech na pečenie chleba, alebo do mini tortových foriem (na samostatné porcie). Pečieme pri teplote 180°C dozlatista (približne 40 minút). Podávame na raňajky s medom, agávovým sirupom alebo džemom.

Odporúčame prečítať: Znovuobjavená pohánka


Autor článku

Superfitmonkey

Alesya Volpi Radkovska

Alesya Volpi sa narodila na Ukrajine a už v štyroch rokoch začala navštevovať svoje prvé hodiny tanca. Nikdy neostala len pri jednom tanečnom štýle, ale snažila sa zdokonaľovať v rôznych tanečných štýloch: moderný tanec, hip-hop, dancehall, reggae ton, balet a nakoniec twerk. S cieľom vytvoriť dokonale vyvážený životný štýl pre každú ženu, Alesya cestovala po celom svete aby študovala rôzne formy životných štýlov a zistila, čo funguje najlepšie pre ženy rôznych národností. V súčastnosti je Alesya profesionálnou choreografkou, fitness inštruktorkou a odborníčkou na výživu. Žije na Slovensku so svojím manželom a dvojročným synom. V roku 2015 Alesya vytvorila nový sexy a stimulujúci tanečný fitness životný štýl - GLAMNESS.

https://glamness.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Raňajkový pohánkovo-banánový chlebík

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.