18. MAR 2014

Quiche zo špladovej celozrnnej múky s ricottou, orechmi a medvedím cesnakom

Korpus je z lístkového cesta, ktorý som sama urobila. Ak sa vám to zdá príliš komplikované poslúži vám lístkové cesto z bio obchodu – špaldové alebo obyčajné.A keď ste sa odhodlali urobiť si ho tak rovno radšej dve dávky – jednu do zásoby, ak by vám quiche zachutil.

Potrebujeme:

Na lístkové cesto (2 ks s priemerom 28 cm)

  • 400g hladkej múky špaldovej
  • 2 žĺtky
  • 4 lyžice octu
  • 2dcl vody podľa veľkosti žĺtka
  • štipka soli
  • 500g masla 82% živočíšneho
  • 200g  celozrnnej špaldovej múky hladkej
  • plnka na jeden koláč
  • 250grricotty
  • 150g smotanovej termizovanej nátierky
  • 2 vajíčka
  • 3 polievkové lyžice mletých vlašských orechov
  • 20 lístkov medvedieho cesnaku
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 20 ks vlašských orechov vcelku na dekoráciu
  • mleté korenie z mlynčeka
  • himalájska soľ

Postup:

Z hladkej špaldovej múky, vody, žĺtkov, soli a octu vypracujeme cesto hustejšej konzistencie (dva bochníčky), aby sa dalo rozvaľkať  na pomúčenej doske. V druhej miske zmiešame maslo a celozrnnú múku na mastnú kocku, alebo hrudku poriadne premiesime. Hrudku rozdelíme na 2 kusy a prvú časť  zabalíme do rozvaľkaného cesta. Balíme, ako keby sme skladali plachtu, a keď je hrudka zavinutá, necháme ju odpočívať štvrť hodinu. Potom vyvaľkáme na mastnejšie cesto a opäť preložíme ako plachtu a necháme odpočívať.Tento proces zopakujeme  trikrát. Potom cesto rozvaľkáme do veľkej guľatej formy na pečenie. Na cesto najprv  uložíme špenátové listy. V miske sme zmiešali všetky ingrediencie na plnku do hladkej zmesi, vrátane nasekaných lístkov medvedieho cesnaku. Trocha mletých orechov si necháme na posypanie povrchu plnky. Plnku vylejeme na špenát do formy a povrch ozdobíme celými orechmi i mletými. Pečieme 35 minút pri teplote 180 stupňov Celzia v teplovzdušnej rúre. Necháme vychladnúť, posypeme čerstvým medvedím cesnakom, nakrájame na trojuholníky a podávame.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Quiche zo špladovej celozrnnej múky s ricottou, orechmi a medvedím cesnakom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.