19. OKT 2013

Quiche z karfiolu a kalerábových listov

Dobrý quiche vie byť chutným dezertom alebo pokojne aj hlavným chodom, keď k nemu pridáte šalát. Tento je šťavnatý a hlavnú úlohu v ňom hrajú karfiolové a kalerábové listy.

SUROVINY

  • karfiol aj s listami
  • pár stúčikov cesnaku
  • trocha masla
  • 2 vajíčka
  • kyslá smotana
  • čierne korenie, soľ
  • petržlenová vňať
  • bazalka
  • listkové cesto
  • syr niva

POSTUP

Karfiol a cesnak nakrájame na plátky, osmáhneme ich na masle, podlejeme smotanou, posolíme, pridáme čierne korenie. Karfiol prevaríme na al dente (nie na kašu). Odstavíme z ohňa, primiešame vajíčka, na rezance nakrájane karfiolové listy, bazalku a petržlenovú vňaťku. Stonky z listov som nasekala ako spargľu a dala zapiecť navrch.

Do formy na tortu dáme na spodok papier na pečenie, vykrojíme z lístkového cesta dno a pásik na boky až do roviny formy. Vidličkou napicháme dno. Nalejeme zmes, založíme kraje cesta, poukladáme syr nivu a stonky a kúsky lístkov ako i lístky z karfiolového hlubu. Pečieme - dala som na 180 °C na 20 min zakryté iným plechom, kde sa piekli koláčiky. Potom som ho odkryla a dopiekla 10min.

quiche

Vyberieme z formy, položíme na rošť, aby sa pri chladnutí nesparil spodok a nebol mokrý. Výborna kombinácia chuti bazalka- kalerabove listy bude este rezonovať aj v inom jedle, lebo som zlúčila náhodne chute, ktoré sami seba podporujú ...

Trošičku vychladený nakrájame na rezy a podávame so šalátom alebo uhorkou, alebo cviklou. Poliate horúcim maslom s lupienkovou soľou..s bielym vínom...s jasmínovým čajom..


Autor článku

Henrieta

Henrieta Peškovičová

Jedlo pripravujem z toho, čo príroda ponúka. Založila som projekt Food and Figure R-evolution, kde majú miesto tí, ktorí chcú prejsť na zdravší životný štýl. Nie som lekár, nie som vedec, som len človek, ktorý si váži to, čo na Zemi dostal k tomu, aby mohol žiť." Jej ďalšie recepty nájdete aj na:

https://www.facebook.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Quiche z karfiolu a kalerábových listov

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.