17. NOV 2014

Puding z tekvice hokaido

Hokaido obsahuje podiel vitamínu A, C a vitamínov skupiny B, ale aj minerály, ako sú draslík, vápnik, horčík, fosfor a zinok.

Odporúčame prečítať: Cestoviny s hokaido, paradajkami a rukolou

Suroviny na 4 porcie:

  • 5 polievkových lyžíc trstinového cukru
  • 40 g zemiakového škrobu Solamyl
  • 500 ml ryžového nápoja 
  • 200 g pyré z hokaido tekvice (uvarte tekvicu v troške vody domäkka)
  • lyžička vanilkového extraktu 
  • perníkové korenie
  • mletú škoricu
  • štipku soli
  • kôru z bio pomaranča
  • 2 polievkové lyžice šťavy z pomaranča
  • 15 g vlašských orechov alebo iných orechov podľa chuti

​Príprava tekvicového pyré:

Tekvicu očistite, nešúpte, nakrájajte na kúsky, podlejte trochou vody, pridajte čajovú lyžičku perníkového korenia a 50 ml vody. Priveďte k varu a duste domäkka. Mäkkú tekvicu (bez vody) roztlačte vidličkou, alebo rozmixujte. Nechajte vychladnúť.

Príprava pudingu:

400 ml ryžového nápoja zmiešajte so 4 lyžicami trstinového cukru a  čajovou lyžičkou perníkového korenia a priveďte k varu. Solamyl rozmiešajte v 100ml ryžového nápoja a vlejte do vriacej ochutenej zmesi. Znížte teplotu a puding uvarte .

Do čiastočne vychladnutej zmesi pridajte tekvicové pyré (množstvo podľa chuti), prelejte puding do pripravených pohárov a nechajte vychladiť. 

Na panvici skaramelizujte lyžicu cukru, pridajte mletú škoricu a do karamelu vložte vlašské orechy. Chvíľu restujte, zmes preložte na alobal a nechajte vychladiť. Po vychladnutí nalámte na kúsky, ktorými posypte puding. Môžete ho ešte ochutiť lyžicou kvalitného jogurtu, my sme použili domáci ovčí.

Odporúčame prečítať: Tekvicové maslo

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=2003

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Puding z tekvice hokaido

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.