17. APR 2015

Pšenový puding s jahodami

Pšeno je vhodná obilnina pre ľudí na bezlepkovej diéte. 

Suroviny:

  • 1 pohár vody
  • 1/2 pohára pšena
  • 2/3 pohára mlieka
  • štipka soli
  • vanilková esencia
  • 1 1/2 pohára ricotty
  • 1/4 pohára medu
  • 1 polievková lyžica postrúhanej citrónovej kôry
  • 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
  • 2 1/2 pohára čerstvých jahôd alebo malín
  • 1 polievková lyžica medu

Postup:

Pšeno najprv niekoľkokrát prepláchnite, kým voda nezostane čistá. Priveďte do varu a varte, kým sa voda nevyparí, cca 15-20 minút. Mlieko zmiešajte s vanilkou a soľou a pridajte k pšenu. Znova priveďte do varu asi na 15 minút. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým zmiešajte ricottu, med, citrónovú kôru a šťavu. Poriadne premiešajte a postupne pridávajte vychladnuté pšeno. Zmes rozdeľte na 6-8 porcií, prikryte a nechajte vychladnúť aspoň 2 hodiny alebo cez noc. Pred podávaním si pripravte jahodový kompót. Jahody a med dajte na panvicu s trochou vody a varte na miernom ohni, občas opatrne premiešajte. Keď jahody pustia šťavu, odstavte z ohňa. Puding podávajte poliaty jahodovým kompótom.

Odporúčame prečítať: Pšenové rezy s ovocím a tvarohom

Zdroj receptu: http://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/dezerty/psenovy-puding-s-jahodami/

Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pšenový puding s jahodami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.