4. MAR 2015

Pšenové rezy s ovocím a tvarohom

Rada používam nevšedné druhy potravín a vytváram z nich zdravé a veľmi chutné kombinácie. 

Čo potrebujeme na prípravu:

Na cesto:

  • 500 g pšena
  • 1000 ml vody
  • 150 g 60 % čokolády
  • vanilkový lusk
  • vanilkovú esenciu
  • 1 lyžičky stévie ( alebo iné sladidlo podľa chuti)
  • 3 bielka
  • 1 žĺtok

Na plnku:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 500 g gréckeho jogurtu
  • vanilkový lusk (esencia)
  • stéviu ( alebo iné sladidlo podľa chuti)
  • 2 ks želatínového stužovača (do tvarohu)

Na ozdobu:

  • 1 kg lesného ovocia
  • stévie
  • 2 ks červenej želatíny

Ako na to?

Do hrnca s vodou dáme vanilkový lusk a uvaríme pšeno podľa návodu domäkka. Do uvareného pšena nalámeme čokoládu a necháme prikryté vychladnúť. Občas premiešame, aby sa čokoláda spojila s pšenom. V miske si vyšľaháme bielka so štipkou soli, stéviou alebo brezovým cukrom, pridáme dužinu z vanilkového lusku (vanilkovú esenciu) a nakoniec do snehu pridáme jedno žĺtko. Metličkou pomaly premiešame bielkový sneh s čokoládovým pšenom a pečieme na plechu na papieri na pečenie pri 180 stupňoch cca 30 minút. Pripravíme si plnku. Tvaroh, jogurt, dreň z vanilkového lusku (esenciu), stéviu, prípadne cukor, si vymiešame dohladka a podľa návodu primiešame stužovač do tvarohových krémov. Potom ním potrieme koláč a dáme na chvíľku stuhnúť do chladničky.V hrnci si zohrejeme mrazené ovocie, dochutíme stéviou (brezovým cukrom alebo medom). Podľa návodu si pripravíme želatínu, pridáme do ovocnej zmesi a vlažné nalejeme na tvarohový krém a necháme poriadne stuhnúť.

Odporúčame prečítať: Pšenový koláč

Zdroj receptu: http://fitshaker.sk/psenove-rezy-s-ovocim-a-tvarohom/

Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pšenové rezy s ovocím a tvarohom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.