5. APR 2014

Pšenové lievance s karamelizovanými hruškami

Lievance zo pšenových vločiek zjemnené tvarohom, ktorý dodá potrebné bielkoviny, sú spestrením každého jedálnička a ich prípravu zvládne aj začiatočník. Sú vhodné na raňajky, doplnené karamelizovaným ovocím aj ako chutný obed alebo pol porcie môžete použiť aj ako netradičný dezert.

A teraz už recept na lievance:

Budete potrebovať (zoznam surovín na 3 porcie):

  • 60g vločiek z prosa (pšena) – vynikajúce v bio kvalite ponúka Alnatura
  • 20g vlašských orechov nasekaných na jemno
  • 60g jemného nízkotučného tvarohu
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 bourbon vanilkový cukor
  • 20g trstinového cukru
  • 20ml ovseného mlieka – odporúčame a máme overené Alnatura
  • 20g jemných ovsených vločiek
  • 15ml repkového oleja
  • 15g špaldovej krupice – aj tú viete kúpiť z produkcie Alnatura
  • 30g Javorového sirupu najlepšie triedy C
  • 240g hrušiek
  • 20g pekanových orechov (Alebo vlašských, kešu orechov alebo mandlí)

Príprava:

Pšenové vločky zalejte trochou horúcej vody a nechajte zmäknúť. Pridajte rozšľahané vajce, ovsené vločky, tvaroh, nasekané orechy, vanilkový cukor a cukor, špaldovú krupicu a prášok do pečiva. Vypracujte cestíčko a na rozohriatom oleji vyprážajte lievance.

Hrušku ošúpte, nakrájajte na hrubšie plátky, vyberte jadrovník. Na panvici rozohrejte javorový sirup a vložte do neho plátky hrušiek a nechajte skaramelizovať.

Doba prípravy: 30 minút

Výživové hodnoty na jednu porciu:

371.1 kcal, Sacharidy: 41.5, Bielkoviny: 10.55, Tuky: 17.7

Zdroj foto: www.freedigitalphotos.net (tiverylucky)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pšenové lievance s karamelizovanými hruškami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.