18. SEP 2014

Proteínové rezy

Bezlepkové, nízko sacharidové, vysoko výživné a bohaté na vlákninu. Vhodné aj pre diabetikov a vegánov. Jeden kus obsahuje iba 85 kcal.

Odporúčame prečítať: Dôležitosť bielkovín v strave

Ingrediencie:

  • 2 zrelé stredne veľké banány
  • 3 polievkové lyžice ľanovej (alebo ovsenej múky)

  • 2 čajové lyžičky chia semienok

  • 2 čajové lyžičky mletých orechov (nemusí byť)
  • 2 čajové lyžičky goji

  • 2 čajové lyžičky slnečnicových semien (nemusí byť)
  • 2 čajové lyžičky pomletých mandlí (nemusí byť)

  • 2 polievkové lyžice xylitholu / stévie

  • 0,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva

  • 0,5 čajovej lyžičky soda bikarbóny

  • 2 odmerky čokoládového proteínu

  • 1 polievková lyžica raw kakaa

  • vanilkový lusk/alebo aróma

Postup:

Rúru predohrejeme na 180 °C. Rozmixujeme banány pridáme ľanovú, alebo ovsenú múku (TIP: Ušetrite peniaze a nekupujte hotovú múku, spravte si vlastnú tak, že rozomeliete vločky alebo ľanové semienka v mixéri, alebo v mlynčeku na kávu), pridajte všetky ostatné suché ingrediencie, poriadne zamiešajte s banánmi na hladkú hmotu. 
Na plech rozložte papier na pečenie, ktorý potrite trochou kokosového oleja (lepšie sa vám bude tvarovať z hmoty štvorec) a potom dajte už iba na 12 minút do rúry a nakoniec rozrežte na 8 rovnakých dielov... Fantázii sa medze nekladú, môžete použiť dva takéto štvorce aj ako korpus, ktorý naplníte nejakou tvarohovou plnkou atď.

Odporúčame prečítať: Kedy siahnuť pri cvičení po proteínoch


Autor článku

viktor

Viktor Vincze

Som tréner kulturistiky, fitness a silového trojboja. Celoživotný športovec a momentálne už aj pretekár v kategórii Men's Physique a v budúcnosti aj v kulturistike. K svojim klientom pristupujem komplexne. Okrem tréningov im radím aj v oblasti výživy a doplnkov, rovnako ako aj pri formovaní postavy a prípravy na súťaže.

https://www.facebook.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Proteínové rezy

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.