12. NOV 2013

Pripravte si jogurtovú desiatu bez cukru a chemikálii

Vedeli ste, že základným problémom jogurtov už vôbec nie je obsah tuku, ale práve obsah cukru a chemikálii (éčiek), ktoré sú v súčasnosti pridávané do známych jogurtov. Tučný znamená skutočný, zdravý a minimálne upravovaný.

Takýto jogurt, tak ako všetky poctivé plnotučné mliečne produkty, obsahuje látku CLA (zloženú kyselinu linoleovú), ktorá nastavuje naše bunky pre spaľovanie tuku.  Začnite používať „Powerfood“ korenia ako škorica, či muškátový oriešok.

Pripravíte si tak skutočne plnohodnotnú jogurtovú desiatu, alebo olovrant, ktorý Vás nielen zasýti, ale priam vyvolá pocity šťastia.

Čas prípravy: 3 min. Množstvo: 2 osoby 
Čas varenia: 3 min.  Celkový čas: 6 min.

Ingrediencie:

  • 1 grécky (gazdovský) plnotučný jogurt  400 g ( 2 ks)
  • 2 lokálne jablká
  • 2 hrsťe vlašských orechov 60 g
  • Štipka medu 2 čl
  • Škorica 1 čl.
  • Muškátový oriešok 1 čl.
  • Proteínový prášok (vaj. bielka) 60 g

Príprava

1. Zmiešam vychladený jogurt, škoricu, muškátový oriešok, med, proteín a nasekané jabĺčko

2. Posypem orechmi a podávam v mištičke. Ak nemám orechy, môžem použiť arašidové maslo

P.S.: Škorica je v tomto recepte zázrak. Stabilizuje cukor v krvi a v kombinácii s plnotučným jogurtom prospieva nášmu žalúdku. Pre športovcov a najmä aktívnych mužov odporúčam pridať odmerku kvalitného proteínového prášku.

 


Autor článku

powerfood

Dušan Plichta

Dušan je profesionálnym poradcom, dobrodruhom a nadšencom, ktorý spája gastronómiu so skutočne zdravou výživou. Ako bývalý tanečník Lúčnice, triatlonista a expert na tradičné jedlá svetových kuchýň, rozbieha unikátny projekt Powerfood Chef, pričom ponúka inovatívny, niekedy možno kontroverzný gurmánsky prístup k výživovému poradenstvu. Dušanovou víziou je ukázať ľuďom široké možnosti plnohodnotnej a kvalitnej výživy. Navyše sa Dušan výživa v bádaní a aplikácii najnovších poznatkov z vedy a výskumu, ktoré prepája s konkrétnymi gastronomickými skúsenosťami, ktoré získal cestovaním po svete.

http://www.dusanplichta.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pripravte si jogurtovú desiatu bez cukru a chemikálii

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.