27. JUL 2014

Praženica bez vajíčok

Viete pripraviť praženicu bez vajíčok? Vravíte, že nie. Tak potom vyskúšajte tento recept a budete prekvapení!

Recept pre 2 osoby

Suroviny:

  • stredne veľká cibuľa ( najlepšie červená)
  • 2 balenia neochuteného tofu
  • 2 paradajky
  • soľ
  • čierne korenie
  • chilli
  • kurkuma
  • olej alebo kokosový tuk

Postup:

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Na panvici rozpálime olej, alebo kokosový tuk a cibuľku opražíme. Paradajky si nakrájame na malé kocky, pridáme k mierne opečenej cibuľke a osolíme. Cibuľku s paradajkami necháme variť cca 2-3 minútky. Tofu si nadrobíme na malé kúsky a pridáme na panvicu s čiernym korením, chilli a kurkumou. Kurkumy pridáme toľko, aby naša tofu praženica nadobudla peknú žltú farbu.

Poznámka: Tofu je prírodný produkt, ktorý sa pripravuje zo sójových bôbov. Je vynikajúcim zdrojom bielkovín. Neobsahuje tuk ani cholesterol, je jedinečným zdrojom vápnika, železa, vitamínov B, vitamínu E, lecitínu, draslíka, horčíka a fosforu.

Odporúčame prečítať:

5 faktov, ktoré by ste mali vedieť o sóji

Chcete schudnúť nielen po pôrode? Základom je správna strava

 

Zdroj: http://www.biteme.sk/tofu_prazenica/#comment-8033

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Praženica bez vajíčok

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.