16. JAN 2014

Powerfood Chef Dinner: Steak pre všetkých milovníkov kávy

Viete si predstaviť kombináciu takých skvelých ingrediencií, akými sú hovädzie mäso a lahodná káva? Milovníci kávičky si tentokrát prídu na svoje. Vyskúšajte si pripraviť unikátnu marinádu, ktorá dodá vášmu steaku jedinečnú a nepoznanú chuť, ktorá osloví každého gurmána. Navyše vás toto jedlo výborne zahreje a zasýti.

Zabezpečte si aspoň 1 čajovú lyžičku jemne mletej kávičky na espresso a ochuťte vaše mäsko jedinečným spôsobom.

Čas prípravy: 10 min.                     Množstvo: 2 osoby 
Čas varenia: 20 min.                      Celkový čas: 30 min.
 

Ingrediencie    

  • hovädzie mäso, roštenka alebo sviečkovica  400 g
  • extra panenský olivový olej 1/3 šálky
  • mleté čili 1 ČL
  • sladká paprika 1 ČL
  • horčičné semeno 1 ČL
  • mletý zázvor 1 ČL
  • cesnak 1 strúčik
  • mletá káva 1 ČL
  • hnedý cukor 1 ČL
  • čierne korenie ½ ČL
  • morská soľ

Príprava

1. V mažiari rozdrvím všetko korenie, rozpučím cesnak, pridám kávu, soľ a olivový olej. Marinádu vtriem do mäsa.

2. Panvicu rozohrejem na vysokú teplotu a sprudka opečiem steak podľa vlastnej preferencie, ideálne štýlom medium (7-8 minút), pričom obraciam každých 15 sekúnd.

3. Po upečení nechám steak odležať tak, aby sa mi aj po prerezaní zachovali jeho šťavy a nevytiekli. Servírujem s grilovanou alebo čerstvou zeleninou podľa vlastného výberu.

Môj tip: Aj keď si mnoho ľudí myslí, že červené mäso zaťažuje a je nezdravé, skutočná pravda je niekde inde. Práve nesprávna kombinácia mäsa so zemiakmi, ryžou, či chlebom je dôvodom priberania a následných zdravotných problémov.


Autor článku

powerfood

Dušan Plichta

Dušan je profesionálnym poradcom, dobrodruhom a nadšencom, ktorý spája gastronómiu so skutočne zdravou výživou. Ako bývalý tanečník Lúčnice, triatlonista a expert na tradičné jedlá svetových kuchýň, rozbieha unikátny projekt Powerfood Chef, pričom ponúka inovatívny, niekedy možno kontroverzný gurmánsky prístup k výživovému poradenstvu. Dušanovou víziou je ukázať ľuďom široké možnosti plnohodnotnej a kvalitnej výživy. Navyše sa Dušan výživa v bádaní a aplikácii najnovších poznatkov z vedy a výskumu, ktoré prepája s konkrétnymi gastronomickými skúsenosťami, ktoré získal cestovaním po svete.

http://www.dusanplichta.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Powerfood Chef Dinner: Steak pre všetkých milovníkov kávy

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.