3. JAN 2015

Pohánkový bochník s jogurtom

Ak máte chuť na niečo naozaj rýchle a navyše zdravé (a podľa druhu zvolenej múky aj bezlepkové), máme pre vás jeden recept na pečivo, ktoré nemusíte nechať kysnúť.

Čo budeme teda potrebovať?

  • 450 g pohánkovej múky,
  • 400 ml jogurtu (super konzistenciu i chuť dosiahneme použitím smotanového jogurtu, ale skúšali sme aj nízkotučné jogurty a bochník je chutný aj s ich použitím),
  • trošku soli,
  • ½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny,
  • semienka rôznych olejovín podľa chuti (u nás letí ľan).

Ako na to?

Neexistuje snáď jednoduchší postup. Všetko spolu zmiešame do homogénnej konzistencie. Netreba miesiť, ani nechať kysnúť. Stačí vložiť do olejom vymastenej formy (napr. srnčí chrbát je celkom fajn), alebo nechať jednoducho na vymastenom plechu vo vyformovanom tvare. A už sa môžeme venovať akejkoľvek inej činnosti a po cca 50-tich minútach a pečení pri 180 stupňoch Celzia sa tešiť na výbornú pochúťku!

Odporúčame prečítať: Domáci chlieb s červenou šošovicou

Zdroj receptu: http://fitshaker.sk/pohankovy-bochnik-s-jogurtom/

Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pohánkový bochník s jogurtom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.