24. AUG 2014

Pohánková kaša s domácimi marhuľami (zapekaná pod čokoládovým kramblom)

Natália Spišiaková

Pohánková kaša je ideálnou voľbou na raňajky. Takto vám bude naozaj chutiť!

Na prípravu 1 kaše potrebujeme:

  • 3 PL pohánkových vločiek jemných (ak nemáte, tak ich rozmixujte)
  • 3 PL ovsených vločiek jemných
  • 1 hrnček pohánkového mliečka (môže byť aj sušené)
  • 3 PL agáve
  • 2 marhule
  • 2 PL kokosu strúhaného
  • hrsť mandlí nelúpaných nesolených
  • 1 PL ľanových semiačok
  • 2 PL kakaového prášku

Postup prípravy:

Z vločiek (3 PL pohánkových a 2 PL ovsených) a mlieka si urobíme kašu (ak máte radi redšiu, pridajte ešte mlieko, ak naopak hustú, dajte mlieka menej. Osladíme ju 2 PL agávového sirupu a zamiešame. Vezmeme si zapekaciu misku a kašu do nej nalejeme. Na kašu poukladáme napoly rozkrájané marhule. Rúru si rozohrejeme na maximum. V mixéri ( menšom so sekacími nožmi) si pripravíme krambl. Vymixujeme 1 PL ovsených vločiek, mandle, kokos, ľanové semiačka, kakao a 1 PL agáve. Krambl vysypeme na marhule a vložíme na cca 5 minút do rúry, sledujeme, len aby kramb schrumkavel. Podávame mierne vychladené.

Odporúčame prečítať: 

Sladký život bez cukru? Voľte zdravšie alternatívy!

Dôležité omega-3 mastné kyseliny. Prečo ich naše telo potrebuje?

 

Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/vydatne-ranajky/ranajkove-kase/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.zdravienatanieri.sk%2Fvydatne-ranajky%2Franajkove-kase%2F

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pohánková kaša s domácimi marhuľami (zapekaná pod čokoládovým kramblom)

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.