10. AUG 2014

Pohánková kaša s domácimi marhuľami, zapekaná pod čokoládovým kramblom

Pohánka obsahuje množstvo dôležitých živín. Je vhodná na prípravu viacerých pokrmov a chutiť vám bude aj táto pohánková kaša.

Na prípravu 1 kaše potrebujeme:

  • 3 PL pohánkových vločiek jemných (ak nemáte, tak ich rozmixujte)
  • 3 PL ovsených vločiek jemných
  • 1 hrnček pohánkového mliečka (môže byť aj sušené)
  • 3 PL agáve
  • 2 marhule
  • 2 PL kokosu strúhaného
  • hrsť mandlí nelúpaných nesolených
  • 1 PL ľanových semiačok
  • 2 PL kakaového prášku

Postup prípravy:

Z vločiek 3 PL pohánkových a 2 PL ovsených a mlieka si urobíme kašu (ak máte radi redšiu, pridajte ešte mlieko, ak naopak, hustú, dajte mlieka menej). Osladíme ju 2 PL agávového sirupu a zamiešame. Vezmeme si zapekaciu misku a kašu do nej nalejeme. Na kašu poskladáme napoly rozkrájané marhule. Rúru si rozohrejeme na maximum. V mixéri: menšom so sekacími nožmi si pripravíme krambl. Vymixujeme 1 PL ovsené vločky, mandle, kokos, ľanové semiačka, kakao a 1 PL agáve. Krambl vysypeme na marhule a vložíme na cca 5 minút do rúry. Sledujte, aby kramb schrumkavel. Podávame mierne vychladené.

Odporúčame prečítať:

Funkčné potraviny sú čoraz populárnejšie. Poznáte ich?

Nová potravinová pyramída nepočíta kalórie



Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/vydatne-ranajky/ranajkove-kase/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.zdravienatanieri.sk%2Fvydatne-ranajky%2Franajkove-kase%2F

Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pohánková kaša s domácimi marhuľami, zapekaná pod čokoládovým kramblom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.