29. AUG 2014

Pochúťky z pohánkovej múky

Tento recept pôvodne pochádza z oblasti Trentina, volajú ho smaccafam a nie je zeleninový, ale používajú doň klobásku (salsiccia), alebo párok. Ja som vytvorila viac variácií a toto je jedna z nich.

Potrebujeme:

  • 1 červenú cibuľu
  • pol lyžičky kurkumy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 žltá paprika
  • 15 ks ružičkového kelu (prerezať na polovicu)
  • cuketa 1 ks (nastrúhať nahrubo)
  • 120 g mandlí bielych olúpaných (2/3 nasekať a ostatné nechať celé na posypanie)
  • medvedí cesnak 1 lyžica pesta alebo 4-5 lístkov čerstvého nasekať nadrobno (medvedí cesnak môžete nahradiť  3-4 strúčikmi cesnaku)
  • pohánková krupica  250 g, alebo hrubá múka podľa výrobcu
  • vajíčka 3ks
  • mlieko 3dcl
  • jogurt 1ks (ja som dala kozí)
  • parmezán (nastrúhaný nahrubo 2 lyžice)
  • biele korenie mleté
  • soľ

Postup

Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme kurkumu, červenú cibuľku nakrájanú na kolieska, žltú papriku nakrájanú na kúsky a krátko orestujeme, pridáme ružičkový kel a 5 minút trocha podusíme pod pokrievkou. V mise zmiešame jogurt, vajíčka a mlieko, pomaly prisypeme a vmiešame múku. Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu, nasekané mandle, medvedí cesnak, parmezán a primiešame opečenú zmes z panvice. Celú masu dochutíme korením a soľou a vlejeme do keramického pekáča, alebo do kameninového (vymasteného olejom a vysypaného pohánkovou krupicou). Povrch posypeme  celými  mandľami. Pečieme v rúre na 190 stupňoch Celzia asi 40 minút.

Odporúčame prečítať: 

Naša krv prezrádza, ako sa stravovať

Znovuobjavená pohánka

 

Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2013/03/11/pochutky-z-pohankovej-muky/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pochúťky z pohánkovej múky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.