17. JAN 2014

Plnený opekaný baklažán s pažítkovou omáčkou

redakcia

Plnený opekaný balkažán s pažítkovou omáčkou je chutné, zdravé a na prípravu jednoduché jedlo. Nezaberie vám viac ako 20 minút.

Čas prípravy: 20 minút
Čas pečenia: predhriatie rúry na 190°C, 15 minút s funkciou Statická 190°C
 

Suroviny: 

  • 1 väčší baklažán, 1 cibuľa, 40 g masla, 6 vajec
  • 100 g postrúhaného ementálskeho syra
  • 1 lyžička posekanej pažítky
  • 1 lyžica hladkej múky na pomúčenie
  • olej na opekanie baklažánu

Pažítková omáčka: 

  • 300 g lahôdkovej sladkej smotany
  • 1 lyžica posekanej pažítky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ

Postup: 

Umytý baklažán pokrájame na kolieska hrubé 0,5 cm. Osolíme ich a necháme odstáť asi 10 minút na sitku, aby vytiekla horkastá šťava. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme rozšľahané osolené vajcia, pažítku a syr. Miešame, kým vznikne praženica. Na každé koliesko položíme trochu praženice a prikryjeme ju druhým kúskom baklažánu. Zľahka poprášime múkou. Rúru prehrievame asi 10 minút na teplotu 190°C. Plech potrieme olejom a poukladáme naň kolieska baklažánu. Podávame s pažítkovou omáčkou.

Pažítková omáčka: 

Do lahôdkovej smotany pridáme prelisovaný cesnak, posekanú pažítku, olivový olej a soľ. Všetko premiešame.

Zdroj: http://www.whirlpool.sk/recepty/rury


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Plnený opekaný baklažán s pažítkovou omáčkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.