29. MAR 2015

Plnená cuketa

Cuketa má nízky obsah kalórií a je vhodná pri znižovaní cholesterolu alebo váhy. Je dobrým zdrojom kyseliny listovej, ktorá je dôležitá pri delení buniek a DNA syntéze hlavne v prvých mesiacoch tehotenstva. 

Suroviny:

  • 2 stredne veľké cukety
  • 1 paradajka
  • 1 cibuľa
  • 1 avokádo
  • 1 tofu
  • 2 reďkovky
  • bylinky podľa chuti (rozmarín, tymián, oregano,…)

Postup:

Cukety pozdĺžne prekrojíme na polovicu a lyžicou vyškrabeme vnútro, ktoré si odložíme. Zvyšnú zeleninu si pokrájame nadrobno, tofu a avokádo rozmiešame na kašu, aby nám zlepili ostatné suroviny a vytvorili tak pevnú hmotu. K zmesi pridáme “vnútro” cukety. Ochutíme, ak treba osolíme a potom ňou naplníme cuketové lodičky. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 15-20 minút. Podávame s čerstvým šalátom alebo prílohou podľa vlastnej chuti.

Odporúčame prečítať: Dusená cuketka s kuskusom

Zdroj receptu: http://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/hlavne-jedla/plnena-cuketa/


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Plnená cuketa

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.