26. AUG 2014

Placky z červenej kapusty s cícerovou múkou

Použili sme cícerovú múku, ktorá je bezlepková, obsahuje vitamíny skupiny B vrátane folátov, plno minerálov a dokonca aj železo. Ďalej sme použili špaldovú celozrnnú hladkú múku, ale ak chcete bezlepkovú formu jedla, použite pohánkovú múku, ktorá lepok neobsahuje.

Budete potrebovať:

  • červenú kapustu: polovicu cca 600 g
  • 2 zemiaky
  • cícerová múka 150 g
  • špaldová celozrnná hladká múka 150 g
  • mahá korenie polovica lyžičky (pripravte si ho z horčicových semienok, rasce a koriandra, pretože výborne zvýrazní chuť zeleniny. Pomer: 1 lyžica rasce, 1/2 lyžičky koriandra, 1 lyžica horčicových semienok. Všetko roztlačiť dôkladne v mažiari. Namiesto rasce sa používa kumín, ale jeho ostrá chuť veľmi európskemu vkusu nevyhovuje)
  • 1 vajce
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • štipka sody bikarbony
  • 150 ml jogurtu bieleho
  • soľ
  • olej na vysmaženie (použila som olivový)

Postup:

Kapustu  a zemiaky nasekať v mixéri, ale nie na kašu, pridať cibuľu a cesnak. V mise zmiešame všetky ingrediencie spolu a vytvoríme trochu hustejšie cesto ako na klasické placky. Vysmažíme pomaly na panvici (každá strana 3-4 minúty) v malom množstve oleja a necháme odsať prebytočný olej na servítke. Odporúčam  si k nim urobiť dresing z jogurtu a štipky korenia garam masala.

Odporúčame prečítať: 

Čo by nášmu jedálničku nemalo chýbať v jeseni

Cesnak je v zime na nezaplatenie. Prečo ho jesť? 

 

Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2013/03/11/placky-z-cervenej-kapusty-s-cicerovou-mukou/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Placky z červenej kapusty s cícerovou múkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.