Pestré špagety bez varenia

Henrieta Peškovičová

„Ak chcete získať z rýchleho jedla čo najviac výživných látok, zjedzte ho v surovom stave. Nehovorím o mäsitom obede, ale o raw strave. Teda jedle, ktoré je upravované maximálne do 42 °C." vraví Henrieta Peškovičová v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.

raw cestoviny
Zdroj: Henrieta Peškovičová, kniha ZDRAVÉ RÝCHLOVKY
25. NOV 2017

Vhodné pre: Vegan, Raw, Bez laktózy, Bez lepku

Porcie: 1 ks

Čas prípravy:  20 min.

Suroviny:

120 cm žltej cukety

120 cm zelenej cukety

1 hrubšia mrkva

čierna lávová soľ

čerstvý tymian

saturejka (mladé bylinky)

konopné lúpané semienko

olivový olej

Na krém:

1 mäkké avokádo

0,5 dcl vody

4 struky mladého cesnaku

odrezky zo špiralizéra (cukety aj mrkvy)

2 ČL korenia „italská zmes"

raw cestoviny

Postup:

1. Zeleninu umyjeme. Z cukety a mrkvy odrežeme konce dorovna. Narovnané sa dajú prichytiť do špiralizéra. Pripravíme si špagety. Zo žltej tekvice škrabkou nakrájame široké rezance. Spojením rôzností vzniká pekná a farebná štruktúra. Tesne pred podávaním ich pokvapkáme olivovým olejom a prstami premiešame, aby sa nepolámali. Neolejujeme ich skôr, neboli by chrumkavé.

2.Na prípravu krému si vyberieme vnútro avokáda, ktoré dáme do mixéra. Pridáme mladý cesnak, koreniny, vodu a olej. Môžete použiť aj ľanový, makový alebo orechový olej v prírodnej, teda za studena lisovanej forme.

3.Zo špiralizéra zostali odrezky, ktoré môžeme použiť a vymixovať do hladkého krému. Ak by vám mixér nechcel zabrať, pridajte ešte trochu vody alebo niekoľko kvapiek citrónovej šťavy.

4.Zmixovaný krém vyberieme škrabkou z mixéra a dáme do separátnej nádoby s lyžicou.

5.Špagety v mise, už preliate olejom, podávame spolu s nasekanými bylinkami. Lupienkovú soľ a konopné (alebo aj iné) semienka podávame v malých miskách. Nech si každý nakombinuje, ako sa mu páči a naberie toľko, koľko zje.

 

Tento zdravý a rýchly recept, ktorý pripravíte jednoducho a do 30 minút nájdete v bestselleri ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.

Zdrave rychlovky Cover Foto Banner

 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pestré špagety bez varenia

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2196
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.