1. JUL 2015

Pesto zo sušených paradajok

Dá sa použiť do cestovín, ako nátierka na chlieb či plnka, alebo s chrumkavou čerstvou zeleninou.

Potrebujeme:

  • 100 g sušených paradajok
  • 50 g slnečnicových semiačok
  • malú šalotku
  • čerstvú, alebo sušenú bazalku
  • 3 malé čerstvé paradajky, alebo jedna veľká
  • 3-4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy
  • čierne korenie
  • chilli
  • nesolíme, pretože sušené paradajky sú dosť slané!

Postup: 

Sušené paradajky necháme na približne 2 hodiny namočené vo vode. Pozor, vodu v ktorej boli, nevylievame. Zároveň môžeme nechať namočené aj slnečnicové semiačka, ktoré takto zo seba uvoľnia viac prospešných látok pre naše telo. Tak a teraz všetky ingrediencie dáme do mixéra a zmixujeme. Podľa konzistencie môžeme pridávať vodu, v ktorej sa namáčali sušené paradajky. 

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:

Púpavové pesto s makom Púpavové pesto s makom

 

 

 

Spestrite si zdravé pokrmy pestomSpestrite si zdravé pokrmy pestom

 

 

Karfiolový krém s domácim pestomKarfiolový krém s domácim pestom


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pesto zo sušených paradajok

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.