11. MAR 2016

Peperoni al forno – pečené papriky so sardelami

Pomerne rýchly a jednoduchý recept na pečené papriky pochádza z Talianska.

SUROVINY

(na 4 porcie)

  • 6 ks mäsitých veľkých červených a žltých paprík
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 6 ks bazalkových lístkov
  • 1 lyžica petržlenovej vňate
  • čierne korenie z mlynčeka
  • 10 ks sardelových filetov v oleji 
  • šťava z 1 citróna
  • 1 chilli paprička – nemusí  byť
  • 10 PL panenského olivového oleja
  • trocha balzamikového octu
  • soľ

POSTUP

Celé papriky umyjeme a rozložíme na plech, dáme piecť do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia  30 až 40 minút. Po upečení  necháme papriky vychladnúť, prípadne ich môžeme prekryť potravinárskou fóliou a necháme spariť – budú sa ľahšie šúpať. Z paprík dáme dolu povrchovú tenkú šupku, odstránime semienka a jaderník, nakrájame na väčšie pozdĺžne kúsky a dáme do porcelánovej misy.

Počas pečenia paprík si pripravíme marinádu. Do vysokej nádoby na mixovanie dáme sardelky, cesnak, citrónovú šťavu, chilli papričku, olej, korenie, soľ a zmixujeme na kašovitú konzistenciu. Ak chcete, môžete si pár filetiek nechať v celku na dekoráciu. Papriky polejeme zmesou a opatrne premiešame. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, bazalkou a pokvapkáme balzamikom. V niektorých regiónoch pridávajú do tohto receptu šľahačku, ale v tejto forme bez mliečnej bielkoviny je možné papriky uchovať v chladničke až týždeň (v uzavretej nádobe).

Zdroj receptu: Silvia Horecká

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Teplý zemiakovo-šošovicový šalátTeplý zemiakovo-šošovicový šalát

Šosovica má veľa bielkovín a vysoký obsah vlákniny, takže vás spolu so zemiakmi nasýti. 

 

Rajčinový šalát s mozzarellou (alebo tofu)Rajčinový šalát s mozzarellou (alebo tofu)

Jednoduché jedlo, ktoré skvele poslúži ako ľahký obed či večera. 

 

Zeleninový šalát s quinoou, avokádom a vajíčkomZeleninový šalát s quinoou, avokádom a vajíčkom

Ľahký šalát vhodný aj na obed. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Peperoni al forno – pečené papriky so sardelami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.