4. APR 2014

Pečené kačacie prsia na mede so sójovými klíčkami

Whirlpool

Občas treba aj zhrešiť a dopriať si niečo nezdravé. Čo poviete na kačacie mäso v kombinácii so sójovými klíčkami? Možno na prvý pohľad nezlúčiteľná kombinácia, ale naozaj veľmi chutná!

Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: rozohriatie rúry na 200°C, asi 18 minút pri 200°C s funkciou Statická

Čo budeme potrebovať:

  • 1 kg kačacích pŕs bez kosti
  • 1 dl oleja na opekanie
  • soľ, mleté biele korenie

Omáčka:

  • 3 lyžice vínneho octu
  • 4 lyžice medu
  • 4 dcl pomarančovej šťavy
  • 4 ks klinčekov
  • 100 g sójových klíčkov (v prípade konzervovaných bez nálevu)
  • 1/2 citrónu
  • 40 g masla
  • 1 lyžica maizeny
  • voda na rozmiešanie maizeny

Postup:

Kačacie prsia osolíme a okoreníme. Rúru prehrejeme na 200°C. Na plechu rozohrejeme olej, položíme naň kačacie prsia kožou nadol a pečieme asi 3 minúty v strede rúry s funkciou Statická. Z opečeného mäsa zrežeme kožu a ďalej pečieme za častého otáčania asi 15 minút pri teplote 200°C s funkciou Statická. Upečené mäso odložíme do tepla. Kožu nakrájame na tenké rezance a vo výpeku na panvici opečieme do chrumkava. Do pomarančovej šťavy pridáme vínny ocot, med, klinčeky, polovicu umytého citrónu a varíme 10 minút. Zahustíme maizenou, ktorú sme rozmiešali vo vode. Omáčku precedíme a povaríme. Pridáme sójové klíčky a na zjemnenie maslo. Omáčku nalejeme na tanier, na ňu poukladáme kačacie prsia nakrájané na plátky a posypeme opečenou kožou. Mäso má mať ružovkastú farbu.

Zdroj: http://www.whirlpool.sk/recepty/rury


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pečené kačacie prsia na mede so sójovými klíčkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.