15. NOV 2014

Pečená treska so špenátom a tekvicou hokaido

Ak rozmýšlate nad tým, čo ľahké a zdravé si dať na obed či večeru, ste tu správne. 

Odporúčame prečítať: Hodujte v jeseni so zdravou a chutnou tekvicou

Ingrediencie:

  • ryba: je na vás akú máte radi
  • soľ, čierne korenie, kôpor, citrón
  • môže byť sladká horčica 
  • mladá tekvica hokaido 
  • bylinky: rozmarín, tymián
  • olivový olej
  • špenát
  • 1 strúčik cesnaku

 
Postup:

Najskôr dobre umyjeme a nakrájame tekvicu na menšie kúsky, rozložíme na plech, polejeme olejom, posolíme a posypeme bylinkami. Pečieme pri 170 stupňov Celzia asi 20 minút, kým nie je mäkká. Kým sa tekvica pečie, rybu okoreníme z oboch strán, môžeme opatrne potrieť horčicou a položíme na ňu plátok citróna a dáme na papier na pečenie na olivový olej. Vloźíme do rúry, kde sa už pečie tekvica. Trvá to cca 15-20 minút. Špenát krátko podusíme, osolíme a pretlačíme doň 1 strúčik cesnaku.

Odporúčame prečítať: Polievka "tekvicové trio"

Zdroj receptu: http://www.fitrecepty.com/news/pecena-treska-so-spenatom-a-tekvicou-hokaido/

Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pečená treska so špenátom a tekvicou hokaido

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.