15. AUG 2014

Pečená pražma s batátovým pyré a domácim bylinkovým maslom

Vyskúšajte niečo menej tradičné. Pražma s batátmi chutí jedinečne. 

Na prípravu 1 porcie potrebujeme:

  • 1 pražmu
  • 1 stredne veľký batát
  • 3 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 PL sušenej majoránky
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 3 PL + 1ČL maslo ghee
  • soľ podľa potreby
  • korenie podľa potreby
  • čili podľa chuti
  • štipka mletej rasce
  • 1 PL olivového oleja

Postup prípravy:

Pražmu umyjeme. Celý batát aj so šupkou uvaríme v osolenej vode. Pripravíme si vymiešaním zmes maslo ghee, 2 PL petržlenová vňať, sušená majoránka, sušený cesnak, soľ. Vezmeme si nejaké pekne silikónové formy (ja som mala v tvare srdiečka) a naplníme ich maslovou zmesou. Vložíme do mrazničky. Časť maslovej zmesi, asi 1/3 si necháme a pridáme do nej ešte rascu, chilli a korenie. Rybu osolíme a potrieme maslovou zmesou, poriadne aj vo vnútri. Rúru si predhrejeme na maximum na grilovanie. Rozpálime panvicu s olivovým olejom a asi 5 minút opekáme z každej strany, aby bola rybka na povrchu chrumkavá. Po opečení ju vložíme na 5 až 10 minút (záleží od veľkosti rybky) ešte do rúry. Kým sa pražma pečie v rúre, olúpeme batát a popučíme ho. Pridáme doň 1ČL maslo ghee, 1 PL petržlenovú vňať a štipku rasce. Pražmu vyberieme, necháme ju odležať asi 5 minút a podávame s batátom, bylinkovým  maslom a čerstvým zeleným šalátikom.

Odporúčame prečítať: 

Čo jesť večer po cvičení? 

Dôležité omega-3 mastné kyseliny. Prečo ich telo potrebuje? 


Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-obedy/masite-jedla/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.zdravienatanieri.sk%2Fzdrave-obedy%2Fmasite-jedla%2F

 

 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pečená pražma s batátovým pyré a domácim bylinkovým maslom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.