25. DEC 2014

Parmezánové toliare

Máme pre vás famózny recept, ktorý poteší každého. Naozaj úplne každého!

Suroviny na približne 40 porcií:

  • 75 g kvalitného strúhaného parmezánu (odporúčam vám, kúpiť si rovno nastrúhaný kvalitný syr, pretože v domácom prostredí sa vám nemusí podariť nastrúhať ho na drobné čiastočky)
  • 100 g kvalitného domáceho masla 
  • 150 g hladkej špaldovej múky
  • 1 vaječné žĺtko (ak trpíte intoleranciou na slepačie vajíčka, použite 5-6 žĺtkov prepeličích vajíčok, ktoré nahradia jedno slepačie)
  • rozmarín (sušený, alebo čerstvý)

Postup:

Zmiešajte všetky ingrediencie dohromady. Dajte cesto na dosku a ešte v rukách trochu cesto prevaľkajte. Rozdeľte cesto na polovicu a urobte valčeky s priemerom asi 3 cm. Zabaľte tieto valčeky do potravinovej fólie a nechajte v chladničke dobre vychladiť cca 45 minút. Rozohrejte rúru na 180 °C, pokiaľ valčeky chladnú v chladničke. Po 45-tich minútach nakrájajte valčeky na kolieska, toliare s hrúbkou asi 1 cm.Uložte ich na papier na pečenie a pečte 15-20 minút. Toliare by mali byť upečené dozlatista. Dajte ich na tajné miesto vychladnúť, inak vám hrozí, že ich zjete ešte pred vychladnutím a potom ich podávajte najlepšie s kvalitným vínom alebo talianskym Proseccom.

Chutia jednoducho neodolateľne. Určite si ich urobte na sviatky, na oslavy, Silvester, ale nezabudnite, na takéto oslavy aspoň z dvoch dávok. A už vôbec nemusíte kupovať pripravené slané výrobky v obchode. Vaši hostia vás budú jednoducho milovať.

Výživová hodnota na 1 toliarik: 40,8 kcal, 2,8 sacharidov, 1,2 bielkovín, 2,8 tuku

Odporúčame prečítať: Kakaové cookies trochu netradične

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=2081

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Parmezánové toliare

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.