7. OKT 2014

Paradajková polievka s chrumkavou fazuľkou

Paradajková polievka je bohatým zdrojom lykopénu a s chrumkavou fazuľkou chutí výnimočne dobre. 

Odporúčame prečítať: Ako nášmu telu pomáhajú antioxidanty? 

Suroviny:

  • 1 červená paprika (prekrojená na polovicu)
  • 500 g čerstvých olúpaných paradajok (pokrajaných na kocky)
  • 1 konzerva celých paradajok
  • 250 ml vody (čistej, alebo so zeleninovým bujónom)
  • 4 lyžice kokosového oleja alebo maslového tuku (ghee)
  • 6 strúčikov cesnak (pretlačený)
  • 1/2 ČL papriky
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 1 ČL chilli (rozdelená na polovicu)
  • 2 ČL soli (rozdelené na polovicu)
  • 2 ČL mletej rasce (rozdelené na polovicu)
  • 1 konzerva bielej fazule (precedená a opláchnutá)
  • 1/4 hrnčeka mandlí, alebo kešu
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

Papriku dajte do vyhriatej rúry na 200 stupňov Celzia a grilujte asi 8 minút. Po vytiahnutí ju prikryte papierovou utierkou a nechajte vychladnúť. Potom olúpte kožu.
V hrnci si zohrejte olej a asi dve tretiny cesnaku. Jemne opražte a pridajte čerstvé aj konzervované paradajky a vodu, premiešajte a pridajte 1 ČL soli, 1 ČL rasce, kurkumu, chilli a papriku. Priveďte do varu, stíšte a nechajte variť asi 20 minút. Pridajte pokrájanú papriku a polievku rozmixujte na hladkú konzistenciu.
Na plechu zmiešajte fazuľu, orechy, zvyšnú soľ, rascu, cesnak a chilli. Pokvapkajte olivovým olejom, premiešajte a opražte v rúre pri 200 stupňoch Celzia asi 10 minút. Premiešajte iba raz.
Polievku naservírujte na tanier, pridajte opraženú fazuľu a ozdobte petržlenovou vňaťou.

Odporúčame prečítať: Funkčné potraviny sú čoraz populárnejšie. Poznáte ich? 

Zdroj receptu: http://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/polievky/paradajkova-polievka-s-chrumkavou-fazulkou/

Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Paradajková polievka s chrumkavou fazuľkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.