14. OKT 2014

Paprika plnená pohánkou

Pohánka je bohatá na flavonoid rutín, ktorý posilňuje krvné cievy a je preto vhodný pri kŕčových žilách a popraskaných cievkach. Zároveň môže byť užitočný pri vysokom krvnom tlaku a kôrnatení ciev. O rutíne sa hovorí aj to, že môže pomôcť zlepšiť náladu pri depresiách.

Odporúčame prečítať:  Znovuobjavená pohánka

Suroviny:

  • 4 červené papriky
  • 1/2 hrnčeka pohánky
  • 1/2 hrnčeka prosa
  • 1 biela reďkovka
  • 1 mrkva
  • 1/2 hrnčeka sušených paradajok
  • 100 g sušených shitake hríbov
  • 2 lyžice sezamových semienok
  • 1 lyžica tamari
  • štipka soli
  • 1 lyžica umeo ocot

Postup:

Pohánku a proso povarte 10 minút a nechajte odstáť. Pridajte nastrúhanú reďkovku, mrkvu, pokrájané paradajky, hríby a sezam. Dochuťte soľou, octom a sójovou omáčkou. Rúru si zapnite na 180°C. Odkrojte vrchy papriky a vnútro očistite.
Naplňte papriku zmesou a zakryte ich ‘vrchnákmi’. Poukladajte ich na plech, do ktorého vylejete 1/4 pohára vody. Celé to prikryte alobalom a pečte 40-50 minút, alebo pokiaľ papriky nezmäknú.

Odporúčame prečítať: Pochúťky s pohánkovej múky


Zdroj receptu: http://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/hlavne-jedla/paprika-plnena-pohankou/


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Paprika plnená pohánkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.