10. APR 2014

Orechovo-parmezánové krekry

Pagáčiky, tyčinky, tukové slané pečivko... To všetko má svoje pekné chute, ale ani sa nenazdáme a pri vínku alebo sekte ich zjeme viac, ako by sme naozaj mali.

Čo budeme potrebovať:

  • 100g mandlí
  • 100g vlašských orechov
  • 10g maku (nemletého)
  • 100g parmezánu
  • 2 vaječné bielka
  • soľ a bylinky, koreniny (tymian, rozmarín a pod.)

Čas na prípravu: 70 minút

Postup:

Bielok rozšľahajte so soľou. Mleté orechy (mandle), strúhaný parmezán, bylinky (tymián, rozmarín, korenie podľa chuti), roztlačený cesnak a mak zmiešajte v mise a pridajte k rozšľahaným bielkom.

Dobre spracujte (robili sme to rukou) do gule. Na pracovnú dosku dajte papier na pečenie vo veľkosti plechu a naň položte cesto, prikryte ho druhým papierom a rozváľajte natenko. Oplatí sa s tým pohrať a rozvaľkať rovnomerne tenko. Upravte veľkosť nožom, stiahnite vrchný papier a ostrým nožom (môže byť aj nôž na krájanie pizze) nakrájajte štvorce, alebo obdĺžničky a preložte na plech. Pečte v rúre pri 135°C cca 45-60 minút.

Po 30 minútach skontrolujte. Krekry majú byť trochu hnedé a suché na povrchu. Po upečení nechajte chvíľu vychladnúť a opatrne “polámte” na miestach, kde ste nakrojili. Množstvo sa nedá presne určiť, záleží od toho, aké veľké tvary si nakrájate. Našich 10 krekerov malo 40g.

Ilustračné foto: www.freedigitalphotos.net (rakratchada torsap)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Orechovo-parmezánové krekry

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.