11. MAR 2015

Nepečená čokoládová torta z čiernej fazule s malinami

Máte radi nezvyčajné chute? Táto torta vás nesklame. 

Čas prípravy: menej ako 6 hodín
Doba varenia: menej ako 2 hodiny

Suroviny na 10 porcií:

Na prípravu cesta:

  • 500 g čiernej fazule
  • 400 g malín (čerstvých, alebo mrazených)
  • 10 PL kokosových lupienkov
  • 4 PL agávového sirupu
  • 4 PL medu
  • 4 PL chia semienok
  • 120 g kakaového prášku
  • 4 g vanilkového prášku
  • 0,5 ČL panenského kokosového oleja

Na prípravu krému:

  • 2 zrelé avokáda
  • 2 PL kakaového prášku
  • 1 PL medu
  • 2 g vanilkového prášku

Na prípravu polevy:

  • 50 g bio kakaového masla
  • 5 PL bio kakaového prášku


Príprava:

Fazuľu uvaríme v neosolenej vode. V mixéri rozmixujeme 250 g uvarenej fazule, 200 g čerstvých alebo mrazených malín, 5 PL kokosových lupienkov, 2 PL chia semienok, 2-3 g vanilkového prášku, 2 PL agávového sirupu a 1 PL medu. Všetko spolu zmixujeme na hladké pyré. Nakoniec pridáme 60 g kakaa a premiešame ešte raz. Tortovú formu vymastíme kokosovým olejom. Do nej vylejeme cesto a dáme do mrazničky na 1-2 hodiny.

Medzitým si pripravíme avokádový krém. Avokáda dáme do mixéra, pridáme kakaový prášok, vanilkový prášok a med. Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme na krém. Krém potom rozotrieme na tortu a opäť umiestnime do mrazničky. Znovu pripravíme ďalšiu vrstvu fazuľového cesta a rozotrieme ju na avokádový krém.

Ako poslednú si pripravíme čokoládovú polevu. Kakaové maslo necháme rozpustiť na vodnom kúpeli (kakaové maslo dáme do misky, ktorú umiestnime na hrniec s horúcou vodou tak, aby sa dno misky priamo nedotýkalo vody). Postupne pridávame bio kakaový prášok a dobre vymiešame pomocou metličky (ak sa kakaové maslo dobre nevymieša s kakaovým práškom, potom nám vznikne nejednotná a zrnitá čokoládová vrstva). Horúcu čokoládu vylejeme na tortu. Tortu dáme do mrazničky na 3-4 hodiny. Tesne pred podávaním necháme tortu v chladničke, alebo pri izbovej teplote.

Odporúčame prečítať: Hurmikaki torta


Autor článku

Superfitmonkey

Alesya Volpi Radkovska

Alesya Volpi sa narodila na Ukrajine a už v štyroch rokoch začala navštevovať svoje prvé hodiny tanca. Nikdy neostala len pri jednom tanečnom štýle, ale snažila sa zdokonaľovať v rôznych tanečných štýloch: moderný tanec, hip-hop, dancehall, reggae ton, balet a nakoniec twerk. S cieľom vytvoriť dokonale vyvážený životný štýl pre každú ženu, Alesya cestovala po celom svete aby študovala rôzne formy životných štýlov a zistila, čo funguje najlepšie pre ženy rôznych národností. V súčastnosti je Alesya profesionálnou choreografkou, fitness inštruktorkou a odborníčkou na výživu. Žije na Slovensku so svojím manželom a dvojročným synom. V roku 2015 Alesya vytvorila nový sexy a stimulujúci tanečný fitness životný štýl - GLAMNESS.

https://glamness.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Nepečená čokoládová torta z čiernej fazule s malinami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.