14. FEB 2015

Nadupané marokánky

Marokánky patria medzi moje najobľúbenejšie sladkosti a navyše sa dajú pripraviť zdravo. 

Ingrediencie (na cca 25 ks):

  • 1 smotana na šľahanie (200 g, 12 %)
  • 45 g celozrnnej múky
  • 50 ryžového sirupu 
  • 100 g medu
  • 380 g semienok a sušeného ovocia (50 g GOJI, 100 g sušených brusníc, 100 g nasekaných olúpaných mandlí, 100 g nasekaných vlašských orechov, 30 g semienok šalvie)
  • 50 g rozpustenej horkej čokolády na potretie

Postup:

V malom hrnci najskôr zmiešame med, sirup, smotanu a múku a krátko povaríme, kým nevznikne hustejšia konzistencia. Zmes necháme vychladnúť. Medzitým si môžeme pokrájať všetky orechy a ovocie nadrobno a potom ich pridáme do vychladnutej zmesi. Na papieri na pečenie tvoríme malé placky a pečieme asi 15 min pri 150 °C. Vychladnuté placky potom potrieme rozpustenou horkou čokoládou a necháme vychladnúť a ideálne zmäknúť minimálne týždeň v krabici v chlade.

Odporúčame prečítať: Krémové trio

http://www.biochemicka.cz/clanek-20/nadupane-marokanky


Autor článku

biochemicka

Michaela Bebová

Štúdium tak krásneho odboru akým je biochémia mi umožnilo nahliadnuť do problematiky výživy z tej najzákladnejšej úrovne - z úrovne metabolizmu a najzákladnejších chemických procesov v našom tele. Výžive a zdravému životnému štýlu sa venujem už viac ako 10 rokov, spolupracujem na výživových seminároch a akciách, venujem sa publikačnej činnosti a poskytujem konzultácie v oblasti výživy a zdravého životného štýlu s individuálnym prístupom ku každému klientovi.

www.biochemicka.cz

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Nadupané marokánky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.