25. FEB 2015

Muffiny z batátov so špenátom a kozím syrom

Batáty, čiže sladké zemiaky sú veľmi osožná hľuza, ktorú dostať takmer celoročne už aj v reťazcoch. 

Potrebujeme:

  • 380 g uvarených batátov bez šupky
  • 125 g cícerovej múky
  • 125 g pohánkovej múky
  • 125 g roztopeného masla
  • 130 g kozieho syru mladého, alebo polovyzretého
  • 3 dcl acidofilného mlieka
  • 4 ks vajíčok
  • 100 g mladého listového špenátu
  • 1 malá lyžička kurkumy
  • mletá rasca, korenie z mlynčeka
  • soľ
  • prášok do pečiva 1 a pol balíka
  • 1 malá lyžička sódy bikarbóny

Postup:

Zmiešame spolu v miske vajíčka, roztopené maslo, acidofilné mlieko a nahrubo nastrúhaný kozí syr (30 g odložíme na dekoráciu). Ingrediencie musia mať izbovú teplotu. Pridáme koreniny a popučené batáty, múky a prášok do pečiva so sódou bikarbónou. Všetko vymiešame na hladkú hmotu. Na záver vmiešame umyté a utierkou vysušené  listy špenátu. Papierové košíčky uložíme do formy a do troch štvrtín naplníme zmesou. Povrch posypeme strúhaným syrom. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov Celzia cca 25-30 minút. Muffiny vyberieme ihneď  po upečení a necháme vychladnúť na drevenej doske. Z tejto dávky urobíte 24 ks.

Odporúčame prečítať: Cukinové muffiny s oranžovým pyré a cviklovým carpacciom

Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/02/22/muffiny-batatov-spenatom-kozim-syrom-bez-lepku/


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Muffiny z batátov so špenátom a kozím syrom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.