25. MÁJ 2014

Mrkvový krém s kokosovým mliekom

Mrkva patrí do oranžovo-žltého fytonutrient spektra. A teda do skupiny karotenoidov - bioflavonoidov. Tieto látky pozitívnym spôsobom ovplyvňujú naše zdravie  - hlavne zdravie očí, slizníc, pokožky. Je bohatým zdrojom vlákniny, ale aj vitamínov a minerálov. Karotenoidy sa lepšie a vo vyššom obsahu uvoľňujú pri spracovaní mrkvy .

Čo budete potrebovať na 2 porcie:

  • 400 g čerstvej mrkvy
  • 10 g čerstvého zázvoru
  • 50 g šalotky, alebo cibule
  • 5 ml repkového oleja
  • 100 ml kokosového krému, mlieka min. 40% tuku
  • cukrový hrášok
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

Očistenú šalotku nakrájajte nadrobno. Mrkvu očistite a nakrájajte na kúsky. Čerstvý zázvor nakrájajte tiež nadrobno. Na oleji restujte šalotku spolu so zázvorom, pridajte mrkvu a ďalej restujte 2-3 minúty. Podlejte vodou a duste domäkka. Mäkkú mrkvu rozmixujte ponorným mixérom. Pridajte kokosové mlieko, soľ a korenie podľa chuti a krátko povarte. Prípadne doplňte vodu podľa potreby. Podávajte s jemne orestovaným cukrovým hráškom.

Výživové hodnoty na jednu porciu: 203 kcal, Sacharidy: 17 g, Bielkoviny:4 g, Tuky:13 g

Zdroj foto: www.freedigitalphotos.net (Grand Cochrane)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mrkvový krém s kokosovým mliekom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

TOP články

    Desiatujete každý deň?
    Áno, desiata je dôležitá.
    Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
    Nie, nikdy na to nemám čas.

    Celkom hlasovalo: 1366
    Archív ankiet

    Odber newsletterov
    Tip pre redakciu
    Poslať článok

    Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.