25. JUL 2014

Mrkvové kapučíno

Mrkva a kapučíno? Všetko je možné a navyše to aj skvelo chutí.

Na prípravu potrebujeme:

  • 1 veľká mrkva
  • 1 nová cibuľka
  • 2 PL sójová smotana
  • soľ
  • korenie
  • štipka kurkumy
  • 1 PL olivový olej
  • petržlenová vňať na dozdobenie

Postup prípravy:

Cibuľku očistíme a nakrájame, dáme ju orestovať na olivový olej. Pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú väčšiu mrkvu. Podusíme na cibuľke, osolíme, okoreníme a po chvílke podlejeme vodou. Keď mrkvička zmäkne, pridáme 2 PL sójovej smotany a rozmixujeme na krémovú konzistenciu. Ochutíme ešte kurkumou a servírujeme so snehovými bielkami, mrkvovými hoblinami a petržlenovou vňaťou.

Odporúčame prečítať:

Chcete byť zdraví, štíhli a výkonní? Jedzte červenú repu!

Výživová poradkyňa Antónia Mačingová: Nič sa nezmení, ak sa nič nezmení

 

Zdroj: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-obedy/polievky/

Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mrkvové kapučíno

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.