4. JUL 2014

Mrkvová slávnostná torta ala Zuzka

Rada sa stretávam s priateľmi a milujem, keď ich môžem pohostiť a ukázať im niečo z mojej kuchyne. Minulý týždeň sme mali babinec, bolo nás 8 a nevideli sme sa snáď niekoľko mesiacov! Preto som sa tešila, keď som baby pozvala ku mne na „vínko a koláčik".

 

INGREDIENCIE:

  • 4 vajíčka
  • 70 g hnedého cukru RAPADURA
  • 50 g masla (alebo 5 lyžíc olivového oleja)
  • 300 g mrkvy
  • 130 g mletých orechov
  • 80 g celozrnnej špaldovej múky
  • 1 PL škorice
  • ½ balíka kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 balík hrozienok
  • 1 balík sušených sliviek
  • marhuľový džem
  • mandľové lupienky

POSTUP:

Žĺtky vymiešame s cukrom Rapadura, a postupne pridáme roztopené maslo. Následne pomaly zamiešame mleté oriešky spolu s mrkvou a celozrnnú múku premiešanú s kypriacim práškom do pečiva a so škoricou, a sneh z bielkov. Nakoniec zľahka primiešame do cesta hrozienka a slivky, ktoré sme predtým pokrájali. Nalejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie a dáme do vopred vyhriatej rúry (170 stupňov Celzia) asi na 35-40 minút. Takto vyzerá upečená torta. Nakoniec potrieme ešte teplý vrch koláča marhuľovým džemom a posypeme mandľovými lupienkami.


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mrkvová slávnostná torta ala Zuzka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.