22. APR 2014

Morčacie tartaletky s avokádom, fazuľou a chilli

Občas je potrebné zjesť aj mäso. Ale ak už, nech je kvalitné. A kľudne aj na večeru. Ja si večer dávam z mäsa najmä vývary s plnou miskou zeleniny, ale rada zobnem aj kvalitné prosciutto s cottage syrom a paradajkami. Nuž je to na vás, ja vám tu ukážem zopár dobrých tipov na večerné mäsové jedlá.

 

Na 3 formičky o priemere asi 12 cm potrebujeme:

1 morčacie prso /ideálne bio/, 1/2 hrnčeka bielej fazule, 1 avokádo, 1 chilli paprička /červená/, 2 PL agáve, 1 hrnček strúhaného parmezánu, 1 PL olivový olej, soľ, čierne korenie, na ozdobu poľníček

Postup prípravy:

Morčacie prso očistíme a nakrájame na tenšie pásiky, resp. väčšie rezance. Nasolíme ho, okoreníme a prudko opražíme na 1 lyžici olivového oleja dozlatista. Nakrájame avokádo na kocky, alebo ho môžeme aj popučiť vidličkou, pridáme nasekanú chilli papričku, soľ, korenie a agáve sirup. Premiešame. Fazuľu prepláchneme z plechovky od nálevu. Parmezán si nastrúhame, vymastíme formičky olivovým olejom a ukladáme - morčacie prsia, avokádo, fazuľa, parmezán. Dáme zapiecť na maximum na cca 12 minút. Podávame s poľníčkom a ideálne so skvelým, kvalitným, dobre vychladeným suchým bielym vínom.


 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (1)

Diskusia k článku - Morčacie tartaletky s avokádom, fazuľou a chilli

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

Ema.
Ema.
 9.7.2014 13:20

hmm, no ja mám trochu odlišný názor na to, čo je zdravé asi. Recept vyzerá veľmi chutne, ale prudko opiecť mäso na olivovom oleji zdravé určite nie je. Olivový olej je vhodný do studenej kuchyne prípadne na varenie na miernom ohni. Pokiaľ viem, jedine kokosový olej je dostatočne stabilný pri vysokých teplotách. Alebo už radšej použiť trocha masti.
A fazuľa z plechovky? Celkovo sú plechovkové balenia nevhodné. Ak nie čerstvé, tak potom aspoň mrazené.
A agáve aj keď má nízky glykemický index, má privysoký obsah fruktózy v porovnaní s glukózou. A prechádza silnou úpravou kým sa z neho stane agáve sirup. To už radšej kvalitný med alebo javorový sirup, prípadne stéviu.
Takže ja si recept upravím a určite vyskúšam, lebo nápad sa mi páči :)

 

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.