29. DEC 2014

Minestrone s divokou ryžou

Vonku sa už riadne ochladilo, a tak je vhodné jesť niečo, čo by nás zahrialo, na čom by sme si pochutnali a mali skvelý pocit nasýtenia.

Na 4 porcie budete potrebovať:  

  • 40 g paradajkového pretlaku
  • 10 g repkového oleja
  • 5 g morskej soli
  • 1 ks zeleninového bujónu, alebo zeleninový vývar
  • 160 g fazuľových strúčkov
  • 160 g bielej fazule varenej
  • 80 g cibule
  • 40 g stonkového zeleru
  • 10 g cesnaku
  • 160g mrkvy
  • 20g šťavy z limetky
  • 160 g lúpaných paradajok
  • 100 g divokej ryže (odporúčame práve tú z Alnatura)
  • bobkový list, sušený tymián, chilli, petržlenová vňať

Príprava:

Mrkvu očistite a nakrájajte na kolieska. Stonkový zeler umyte, očistite a nakrájajte na 5 mm dlhé kúsky. Strúčky fazuľky očistite a prekrojte na polovicu. Paradajky ošúpte, vyberte z nich jadierka a nakrájajte na väčšie kúsky. Varenú bielu fazuľu z konzervy zlejte a nechajte odkvapkať. Divokú ryžu uvarte al dente podľa návodu. Uvarenú ryžu prepláchnite studenou vodou.

Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte nadrobno a na oleji restujte dozlatista. Pridajte paradajkový pretlak a chvíľu restujte, prilejte vývar. Mrkvu, fazuľové strúčky, zeler, bobkový list a tymian pridajte do vývaru a približne 15 minút povarte. Pridajte paradajky a bielu fazuľu a varte ďalších 5 minút. Vyberte bobkový list a nechajte mierne variť ešte 5 minút. Na dochutenie použite soľ, korenie a chilli. Na záver pridajte šťavu z limetky (podľa chuti) a čerstvú petržlenovú vňať.

Doba prípravy:30 minút

Výživové hodnoty: 205 kcal, Sacharidy: 33 g, Bielkoviny: 9 g, Tuky:4 g

Tip k vareniu: Ak v recepte použijete čerstvé paradajky, vopred ich ošúpte. Čerstvú paradajku nakrojte do kríža a vložte ju do vriacej vody na 30-45 sekúnd. Paradajku vyberte, vložte do studenej vody a následne ošúpte.

Odporúčame prečítať: Legendárna Minestrone

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=2018

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Minestrone s divokou ryžou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.