24. JUN 2014

Marhuľový nákyp z ovsených vločiek s kokosovým cukrom a sladom

Ak sa vám náhodou doma ocitne množstvo sladučkých marhúľ, ktoré treba rýchlo skonzumovať alebo spracovať a neviete čo s nimi, mám pre vás inšpiráciu!

Potrebujeme:

  • 300 g ovsených vločiek zaliať horúcou vodou a nechať odstáť cca hodinu, aby napučali a zväčšili objem
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 3 lyžice jačmenného sladu alebo agávového sirupu
  • 1,5 kg  marhúľ
  • 120 g masla kvalitného živočíšneho alebo maslo ghee
  • mandľová múka  4lyžice
  • kokosový cukor 3 lyžice
  • špaldová krupica 3 lyžice
  • škorica mletá

Príprava:

Napučané ovsené vločky zmiešame v miske spolu zo strúhaným kokosom a jačmenným sladom. Polovicu zmesi nalejeme do maslom vymastenej keramickej formy (pekáča). Navrch poukladáme rozpolené a vykôstkované marhule, tesne jednu vedľa druhej. Nalejeme ďalšiu vrstvu zmesi ovsených vločiek a poukladáme zvyšné marhule. Posypeme mletou škoricou. Špaldovú krupicu zmiešame s mandľovou múkou (alebo najemno pomletými mandľami, ak nemáte mandľovú múku), pridáme zmäknuté maslo, kokosový cukor a prstami vypracujeme niečo ako redšiu mrveničku. Posypeme povrch nákypu a dáme zapiecť na 35-40 minút pri teplote 180 stupňov Celzia do teplovzdušnej rúry. Podávame ho teplý, ale výborný je aj studený, poliaty javorovým či agávovým sirupom.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Marhuľový nákyp z ovsených vločiek s kokosovým cukrom a sladom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.